In de laatste competitieronde van dit seizoen moest het gebeuren voor Swift 2. Alleen een overwinning op nummer 4 Tjoba 3 zou genoeg zijn om het kampioenschap binnen te halen. Dat er iets moois op het spel stond was zichtbaar, want de tribune was goed gevuld.

Tjoba 3 is een ploeg met routine, schotkracht en slimmigheden, die het in de vorige 3 wedstrijden tegen Swift vooral in de eerste helft goed voor elkaar had. Het verschil in fitheid en loopvermogen zou vooral in de tweede helft het verschil moeten gaan maken, was vooraf de verwachting.

Het eerste aanvalsvak wist elkaar direct goed te vinden en rondde goed af: 2-0. Een fijne start, maar duidelijk was dat Tjoba niet van plan was de rode loper uit te leggen voor Swift en al snel was het 2-2. Tot 4-2, 4-4 en 6-4 vielen de eerste 10 doelpunten in hetzelfde vak. Vanaf dat moment ging ook het andere vak van Swift 2 meescoren, waardoor gejaagd kon worden op een ruimere voorsprong. Dat leidde tot een 10-7 voorsprong bij rust.

Omdat het eerste doelpunt na rust voor Tjoba was (10-8), leek zich een spannende tweede helft aan te dienen. Niets was minder waar, want vanaf dat moment wist het tweede te versnellen.Verdedigend bleef de druk er goed op. Via goede combinaties en schoten en met veel druk naar binnen, was het aanvallend in het derde kwartier goed voor elkaar. In die fase werd de wedstrijd beslist: 16-8. In het laatste kwart werd het minder zuiver, maar dat mocht de pret niet drukken. Bij 19-10 floot de scheidsrechter af en konden het kampioenschap en de promotie worden gevierd.

Inger, Isabel. Lisanne, Linda, Ilse, Amy, Davin, Erik, Luuk, Maks, Gijs, Remco: gefeliciteerd met dit kampioenschap! De eerste slag ging verloren, we gingen verder, 2 werd steeds meer een team  en uiteindelijk zijn jullie de beste van deze competitie!

Ook dank aan Swift 1 (spelers en staf), voor de gezamenlijke trainingen en trainingspartijen die het team sterker en fitter maakten en voor jullie support. En natuurlijk dank aan spelers (voor het wissel zitten, thuis en in uitwedstrijden) en staf Swift 3(samenwerking en jullie voorwerk in de afgelopen jaren natuurlijk).

Nu een weekje rust en nagenieten maar. Daarna gaan we het veld weer op en ook daar is een promotie te verdienen… Maar dat is voor straks!