Na de uitoverwinning op KOAG 3 was het tijd voor de eerste thuiswedstrijd van het tweede. Tegenstander was DVS uit Hendrik Ido Ambacht, de ploeg die vorige week een ruime nederlaag leed tegen Fortis 3. Maks, Luuk, Ilse en Lisanne startten voor de eerste keer dit zaalseizoen in de basisopstelling en omdat iedereen fit was, was ook de bank goed bezet.

Voor spelers is het fijn als er in de voorbereiding op een wedstrijd al wat te beleven valt in de zaal. Dat was dit keer dik in orde, want Swift 3 en Fortis 4 maakten er een meeslepende wedstrijd van. Dat oranje uiteindelijk won, was voor Swift 2 een opsteker.  Swift 2 had zich voorgenomen het tempo in de wedstrijd hoog te houden. Het team startte met vlotte aanvallen en rondde goed af. Dat resulteerde in 6 doelpunten in de eerste 10 minuten. Toch duurde het even voordat Swift 2 echt los kwam van de tegenstander: Tot 7-4 bleven de ploegen behoorlijk bij elkaar, daarna werd het krachtsverschil tussen beide teams ook op het scorebord zichtbaar. Met 12 – 6 in de rust mocht er veel vertrouwen in een goede afloop zijn. In de tweede helft was het spelbeeld onveranderd, waardoor Swift een onbezorgde wedstrijd speelde. Tussenstanden van 16-8 en 21-10 waren het gevolg. De wisselspelers eindigden allen in het veld, zodat ook zij hun aandeel in de wedstrijd hadden. Belangrijke pluspunten waren zaterdag de variatie in aanvalsopzet, het aantal doelpunten en het gegeven dat in beide vakken gezocht werd naar de beste mogelijkheden. Verdedigend is er voor het team nog veel winst te boeken, zodat in het tweede deel van de competitie minder tegendoelpunten moeten worden geïncasseerd.

Na een klein eindsprintje van Swift 2 floot de scheidsrechter, die een zorgeloze wedstrijd kende, af bij 24 – 12. Volgende week zaterdag komt Albatros 3 naar Middelburg. Deze ploeg won 2 x met duidelijke cijfers. Dat wordt dus een flinke klus voor Swift 2.  Aanvang 18u10 in de Sprong, hopelijk tot dan!