Heel even de geschiedenis in. Slechts 2 spelers van het huidige Swift 2 waren al geboren toen in 1993 het ‘broodje Albatros’ een begrip werd in de Voorborch, onze thuishal toen. Het was het jaar waarin het tweede onder leiding van Daan Hengst (laten we zijn naam hier eens noemen, wat een waarde had hij voor Swift in die jaren) een hevige kampioensstrijd met Albatros 2 uitvocht. Op dezelfde dag dat Swift 1 voor de tweede keer naar de hoogste klasse van Nederland promoveerde (winst uit tegen Die Haghe, 13-16), besliste het tweede de strijd door in Zwijndrecht ook met 13-16 te winnen. Swift 2 kampioen en in de bus trakteerde Daan ons op broodjes Albatros. Een week later hing een grote cartoon ‘Broodje Albatros’ in de zaal in Middelburg.

Terug naar beelden in kleur ;-). Zaterdag kwam Albatros 3, net als Swift 2 met 2 gewonnen wedstrijden, naar de Sprong. Een eerste echte test dus voor Swift 2, dat dit seizoen maar met 1 plaats op de ranglijst tevreden is. Albatros oogde als een fitte en gretige ploeg, voerde het tempo in hun warming up en schoot daarin met scherp.

De start was dan ook voor Albatros. Het werd vlot 0-1 en het eerste aanvalsvak van Swift had het vizier niet direct op scherp en het duurde dan ook even voordat Swift 1-1 maakte. Verdedigend waren beide vakken direct bij de les, wat resulteerde in veel korte aanvallen voor Albatros. Dat was nodig ook, want er liepen scherpe schutters in het wit-rood. Het tweede vak van Swift speelde vanaf de start gevarieerd en creëerde veel kansen. Via 3-1, 5-2 werd een voorsprong uitgebouwd tot 9-4. De laatste minuten van de eerste helft waren voor Albatros en zo werd het 9-6 bij rust. In de kleedkamer voelde die stand voor de Swiftspelers als geflatteerd. De ploeg sprak af het ervaren krachtsverschil in cijfers te gaan uitdrukken. Dat gebeurde! In de tweede helft ging het schotpercentage omhoog en in 7 minuten kwam de stand op 13-6. Gezegd mag worden dat Albatros ook toen een sportieve tegenstander bleef. Na een korte time-out met wat clichés 🙂 (‘zelf tempo houden’ ‘door naar 20’) schoot Swift door. Met veel verschillende doelpuntenmaker werd het 20-10. De wisselspelers kregen ook hun aandeel in de wedstrijd, waarvan 3 hun eerste doelpoging door de korf zagen verdwijnen. Uiteindelijk werd door de prettig leidende scheidsrechter bij 26 – 14 afgefloten.

Fortis 3 won logischerwijs ook bij Ado 2 en dus spelen volgende week nummer 1 en 2 tegen elkaar. De kraker Fortis 3 – Swift 2 wordt volgende week  2 december om 15u10 in de Belt in Oost-Souburg gespeeld. Swift 2 kan dan support gebruiken.