Door: Goudeerlijke reporter L. Eugen

Nadat de eerste twee wedstrijden verloren gingen werd het tijd voor onze helden om de rug te rechten. De Professor (Robbert-Jan) trok daarom het korset van Captain Stevie (Steven) nog eens goed aan. Hard legs (Jessica) smeerde haar benen in met kokosolie en Rambo (Remi) vijlde zijn tanden. Waarom dit laatste gebeurde is een raadsel, het zal wel zo’n jongerentrend zijn.

Swift 5 – Blauw Wit (K) 3, 16-13

Op een doordeweekse dag moest eerst Blauw Wit (K) 3 eraan geloven. Met de befaamde 4-4-2 opstelling begonnen onze helden aan de wedstrijd. Swift 5 knalde uit de startblokken en een vlijmscherpe echte Ajacied (Benjamin) knalde van afstand meteen tweemaal raak. Na wat tegenstribbelen van Blauw Wit 3 keken onze helden na 18 minuten tegen en 7-3 voorsprong aan door treffers van Rambo, De Professor, Captain Stevie en nogmaals tweemaal de echte Ajacied. Hierbij claimde Rambo nog dat hij twee flugels had verdiend door zijn tegenstander te blokken. De dames waren echter van mening dat het percentage doorslaan en het aantal verwijderde neusharen te laag lag. Onze helden leken ietwat overmoedig te raken want met de nodige cross passes en truc balletjes die misgingen kreeg Blauw Wit de kans om zichzelf terug in de wedstrijd te spelen. Captain Stevie scoorde nog wel maar met rust stond er toch echt een 8-8 tussenstand op het scorebord.

Na de rust was het spel weer als voorheen bij onze helden, echter ontbrak het aan scherpte. Uiteindelijk wist Sporty Spice (Joyce) het mandje te vinden, 9-8. Doordat de doelpunten uitbleven was het Blauw Wit dat het initiatief overnam. Met een strafworp kwamen ze terug naar 9-9 en tot overmaat van ramp kwamen ze nu zelfs door een raak afstandsschot op een 9-10 voorsprong. Onze helden bleven kalm en focusten zich op hun eigen spel. Met nog achttien minuten te gaan gaf Rambo met een benutte strafworp het startsignaal voor een serie aan mooie treffers. Sporty Spice leek eindelijk haar draai te hebben gevonden en wist tweemaal te scoren. En met wat verse krachten in het veld drukte onze helden meteen door. Nogmaals Rambo met een strafworp, opgevolgd met een afstandschot van De Man van Staal (Merijn) die als invaller meteen zijn eerste kans benutte. Ook de echte Ajacied wist het mandje weer te vinden en met de treffer van invaller Lisa hadden onze helden, met nog vijf minuten te gaan, een veilige 16-11 voorsprong te pakken. In de slotfase wist Blauw-Wit nog tweemaal te scoren maar spannend werd het niet meer. Met een 16-13 overwinning pakten onze helden hun eerste punten deze zaalcompetitie.

Scores Swift 5: De echte Ajacied (Benjamin) 5x, Rambo (Remi) 3x, Sporty Spice (Joyce) 3x, Captain Stevie (Steven) 2x, De professor (Robbert-Jan) 1x, De Man van Staal (Merijn) 1x, Lisa 1x

TOP (A) 6 – Swift 5, 9-18

De klok sloeg 18:30 en de Echte Ajacied (Benjamin) keek gespannen naar de fabeltjeskrant. Oogjes dicht en snaveltjes toe luidde het en toen was het bedtijd voor deze jonge held. Door het late tijdstip lagen enkele van onze helden al op bed toen de rest afreisde naar het verre Erremuu (Arnemuiden). Koning Ananas (Stefan) deed dit zelfs op de fiets, respect!

Als er nog enkele spelers rondliepen die nog wat slaperig waren dan heeft de muziek voorafgaand aan de wedstrijd ervoor gezorgd dat iedereen weer klaarwakker was. Sommige spelers zouden tevens gehoorbeschadiging hebben opgelopen.

De score werd meteen door onze helden geopend. In de eerste aanval was het Anonymous (Mireille) die de 0-1 binnenschoot. TOP reageerde direct en wist twee schoten achter elkaar te verzilveren waardoor het weer 2-1 stond. TOP kon echter niet voorkomen dat onze helden grip kregen op de wedstrijd. Met treffers van Hard Legs (Jessica), wat een vlakke toeter was dat…, Captain Stevie (Steven), Rambo (Remi) en Sporty Spice (Joyce) stond het 3-5 in het voordeel van onze helden. Helaas verloren onze helden hierna de grip op het spel. De verdedigende tactiek met van voor, naar achter, van links naar rechts, had niet het gewenste effect waardoor TOP weer het initiatief overnam, 6-5. Alsof dat nog niet genoeg was, MooiBoy (Luc) gaf een signaal naar de kant dat hij gewisseld moest worden. De combinatie van tentamenstress, ziek geweest zijn en zijn twaalf vrouwen zorgde ervoor dat hij de noodzaak voelde zich te wisselen. De Man van Staal (Merijn) kwam voor hem binnen de lijnen. Onze helden wisten zich in de slotfase van de eerste helft op tijd te herstellen, de Professor (Robbert-Jan) wist van afstand de 6-6 binnen te schieten. Het laatste doelpunt kwam op naam van Miss no-nickname (Amber). Met een vloeiende beweging vloog ze naar binnen en toonde ze aan Anonymous hoe je een propere doorloopbal scoort. De 6-7 die hiermee op het scorebord kwam te staan was tevens de ruststand.

Tijdens de rust werden de puntjes op de i gezet. Koning Ananas (Stefan) zette de spelers weer op scherp om te vlammen in de tweede helft. Het was echter TOP die de eerste kans benutte en zo de stand weer op 7-7 bracht. Maar de dieselmotor bleek weldegelijk aangezwengeld te zijn door Koning Ananas. Eerst was het de Professor van afstand, gevolgd door een korte kans van De Man van Staal en daarna Captain Stevie die raakschoot. TOP sputterde nog wat tegen met een stafworp maar de diesel was nu echt op gang gekomen. Er volgende maar liefst acht doelpunten op rij voor onze helden. Eerst was het de Man van Staal die, na een heerlijke pass van Sporty Spice, ook zijn tweede kans in de wedstrijd benutte. Daarna was het Hard Legs die in een soort zwanendans onder de korf met de Man van Staal een onderstebovenachterstevorenhandse treffer maakte. Anonymous wist nu eindelijk hoe je een doorloper moest scoren en deed dit voortreffelijk. Captain Stevie kreeg het op z’n soepele heupjes en schoot van afstand raak. De Professor liet zijn skills nog eens van afstand zien. En niet veel later was het De Man van Staal die met de Professor flirtte voor een pass uit de ruimte en dit met een airtime van 3,6 seconden met een one-hander afmaakte. De laatste twee treffers kwamen op naam van Captain Stevie, wiens heupjes lang niet zo soepel hebben aangevoeld. Wat zal die knul stralend zijn thuisgekomen met vijf treffers, minimaal een extra toetje verdiend! Met nog zes minuten op de klok en een 8-18 voorsprong was de wedstrijd klaar. Onze helden kregen nog een paar uitgelezen kansen om die 20 te halen maar de scherpe in de afronding was er af. TOP wist nog eenmaal te scoren en zetten de eindstand zo op 9-18.

Scores Swift 5: Captain Stevie (Steven) 5x, De Professor (Robbert-Jan) 3x, De Man van Staal (Merijn) 3x, Anonymous (Mireille) 2x, Hard Legs (Jessica) 2x, Rambo (Remi) 1x, Sporty Spice (Joyce) 1x, Miss no-Nickname (Amber) 1x.

Bron: https://swifthelden.wordpress.com/