Zonder Eefje van den Berg, Gijs Gillissen, Mirella Pouwer en Linda Burger, die om diverse redenen gestopt zijn met spelen in Swift 1, bouwen trainers Dennis Plantinga en Wim Allaart aan een nieuw team. Naast de basisspelers van vorig jaar (Naomi en Aïsja Zuidweg, Stephan den Boer en aanvoeder Joren Gillissen) en Sanne Oostinga (nog op vakantie), die al eerder vaste kracht was, krijgen nu Koen Maljaars, Kevin Kloet, Anne Vogel en Noa van Zon hun kans zich te laten zien op Hoofdklasseniveau.  Avanti was vooraf ingeschat als een lastige tegenstander, zeker met de 17-27 nederlaag van vorig jaar nog in het geheugen. Toch deed Swift het grootste gedeelte van de eerste helft niet onder voor de ploeg uit Pijnacker. Beide ploegen legden elkaar het vuur aan de schenen met snel aanvalsspel en zo ging de stand tot 8-8 gelijk op. Avanti was daarna iets daadkrachtiger en pakte zo een voorsprong van drie punten bij rust (12-9). Na de thee was het voor Swift belangrijk om de aansluiting te houden, maar waar Swift de korf niet kon vinden, schoot de thuisploeg gelijk met scherp en liep uit naar een 18-12 voorsprong. Swift gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam terug tot drie punten, maar kreeg juist op dat moment een terechte strafworp tegen, waardoor het verschil weer vier werd. De eindsprint kwam te laat en zo gingen de Middelburgers zonder punten, maar wel met een positief gevoel terug naar Middelburg (eindstand 21-19). Komende week speelt Swift thuis tegen Fiks 1, dat afgelopen zaterdag eenvoudig won van Sporting Delta, aanvang 17:45.