“Degelijke overwinning”,  een quote die Eefje van den Berg, Aisja Zuidweg en Joren Gillissen na afloop van de uitwedstrijd in Hoofdklasse B deelden. Degelijk? Is dit jaar niet het debuutjaar van Swift in de Hoofdklasse veld, een jaar om van te leren en is het seizoen niet al geslaagd bij handhaving? “Natuurlijk is handhaving het eerste doel, maar wij hebben als ploeg het gevoel dat er meer in zit”, aldus Gillissen. Met drie overwinningen uit vier wedstrijden, lijkt dat geen hoogmoed te zijn. Afgelopen zaterdag was Swift in de uitwedstrijd tegen DSC uit Eindhoven toch wel de underdog. DSC heeft al jarenlang ervaring op dit niveau en speelde nog niet zo heel lang geleden op het hoogste niveau van Nederland. De start was dan ook voor de thuisploeg , die met twee strafworpen op een 2-0 voorsprong kwam. Dat was niet volgens plan. Plantinga: “Die start was jammer, want gezien de omstandigheden (krachtige wind) hadden we ons juist voorgenomen om gecontroleerd te verdedigen en zo weinig mogelijk vrije ballen en strafworpen weg te geven.” “Daarna hebben we ons juist heel goed aan het plan gehouden. Wij verdedigden goed, gingen enkel duels aan die gewonnen konden worden en gaven vrijwel geen kansen dichtbij de korf weg. DSC haalde uit hun schoten te weinig rendement en daardoor bleven wij in de eerste helft de bovenliggende partij (5-8 ruststand).”  Na de rust kwam Swift goed uit de startblokken, het scoorde direct de 5-9, maar DSC scoorde daarna drie maal op rij, waardoor het momentum bij de thuisploeg kwam te liggen. Swift liet zich echter niet gek maken en bleef schijnbaar onverstoorbaar op dezelfde tactiek voortborduren. DSC haalde wederom niet genoeg rendement uit de afstandsschoten en werd op effectiviteit door de Middelburgers overtroefd. Swift liep weer uit en bleef tot het einde van de wedstrijd aan de goede kant van de score, eindstand 11-16. Een echte teamoverwinning, want waar er de afgelopen weken duidelijke uitblinkers waren, waren de zestien doelpunten dit keer verdeeld over zes van de acht spelers. Na deze overwinning staat Swift met zes punten op de derde plaats. Komende week komt Fiks uit Oegstgeest op bezoek in Middelburg, een ploeg waar Swift de afgelopen jaren pittige duels mee uitvocht en op dit moment de vierde plaats bezet.

Categorieën: Wedstrijdverslagen