Middelburg, zaterdagochtend 13 oktober, even voor 9 uur.
Ouders Esther, Judith en Dennis vertolken met verve hun rol achter de bar. Enkele tientallen meters verderop staat het zestal van Swift F1 klaar voor de wedstrijd. Elise, Finn, Fleur, Jesse, Thom en Yzaja. Sommigen zijn zich bewust van het belang van deze partij en kijken er al dagen met gezonde spanning naar uit. Anderen zijn bewust niet gewezen op enig belang om de spanning gezond te houden. Allen zijn gemotiveerd zich in te zetten voor de winst.

De tegenstander, Atlas F1, lijkt het aanvankelijk als trio tegen ons op te durven nemen, maar op de valreep voegt een vierde speelster zich bij haar team. Girlpower, vier meiden, geen jongens.
Na nog wat laatste oefeningen, ballen op de korf en sportieve wijsheden van coaches Erik en Isabel, vindt de line-up plaats en klinkt het fluitsignaal.

Swift gaat veelbelovend van start. Mooie combinaties leiden al snel tot een aantal trefzekere treffers. De atletische sprongen en behendige worpen van Jesse. Het onderscheppen en de snelheid van Yzaja. Het onmisbare spelinzicht, mooie lijnen en aanvallend vermogen van Elise. 1-0…3-0…5-0…een paar fraaie punten van Yzaja en Jesse. Dan is daar de daadkrachtige, in alle opzichten gegroeide, Fleur. Haar onvermoeibare inzet wordt wederom beloond. Ze scoort één van haar mooiste doelpunten, niet in de laatste plaats omdat moeder Sophie deze dan toch met eigen ogen mag bewonderen.

Het meiden-viertal laat zich echter niet uit het veld spelen. Ook zij tonen zich ware korfballers. Waar onze focus en felheid afneemt, creëert Atlas verschillende kansen en maakt uiteindelijk de 1-7 (vrijheid van de schrijver). Erik en Isabel houden de F1 tijdens de rust en vanaf de lijn bij de les: verdedigen, vrij staan, overspelen. Dat is niet tegen dovenmansoren. Finn bijt zich gedurende gedisciplineerde kilometers vast in zijn tegenstandster. Hij vangt cruciale ballen af zodat wij de aanval weer kunnen inzetten en zorgt voor de nodige assists. En dan last but not least, Thom de alleskunner. Gedreven gaat hij voor iedere bal, wint duels zowel in de lucht als op de grond. Waardevol, want Atlas dreigt in de slotfase boven zichzelf uit te stijgen. Maar Thom benadrukt beheerst onze kwaliteiten met een raak schot in één van de laatste minuten. Met een welverdiende 13-1 is de buit binnen! Even later neemt de ploeg hun medailles in ontvangst. Blinkend goud, stralende zon, glunderende gezichten! De after-party met taart en confetti maakt de feestvreugde compleet.

13-10-2018. De datum die de boeken in gaat als de warmste 13 oktober ooit gemeten én de dag waarop Swift F1 het kampioenschap binnenhaalde. Proficiat!