Het kan bijna niet meer mis gaan, het kampioenschap van Swift D1. Maar we moeten het natuurlijk nog wel even waarmaken. Afgelopen woensdag haalden we de wedstrijd tegen BKC in. Coach Remco heeft “alles opzij gezet” om bij deze wedstrijd aanwezig te zijn. Hij heeft twee invallers geregeld voor Harm – die in eerste instantie alleen de tweede helft zou kunnen spelen…

De najaarszon is nog lekker warm. Het publiek heeft zich rond het nieuwe veld genesteld. Klaar voor een spetterende wedstrijd. Remco komt op zijn voorbespreking terug op een oefening van de training. Gelukkig weet iedereen het nog:  de plaats en de kleur van de pionnen….. “Dat belooft nog wat”, zie ik hem denken …

En inderdaad … Harm, die toch op tijd aanwezig is, opent de wedstrijd. Aram’s ballen draaien helaas net uit de korf. Raoul en Samuël, de reserves, houden het scorebord bij. We wisselen van kant. Esmee maakt 2 – 0 en Lynn maakt een strafworp netjes af. Super! Hellen heeft ondertussen siroop klaar gezet voor de spelers. Fijn Hellen dat je dit wilde doen! 

In de rust wijst Remco op zaken die beter kunnen. Anne-Sophie scoort 4 – 0 en Aram een prachtig afstandsschot. Het staat 5 – 0 als we wisselen van vak. Raoul en Samuël mogen eindelijk even mee spelen. Esmee en Mylène scoren beiden een strafworp. Als de scheidsrechter af fluit is het 7 – 1! Schitterend jongens en meiden! Als echte kampioenen rent D1 over het veld. En natuurlijk doen de invallers mee. Zonder hen hadden we nooit deze wedstrijden kunnen spelen! Jessica van TC deelt de medailles uit – helaas niet voor de invallers – maar niet getreurd, zij krijgen naast deel te zijn van dit bijzondere moment ook een stuk van de overheerlijke taart! We maken een filmpje voor Nina, die nu ergens in Los Angeles aan het strand zit … 

Terwijl we onze welverdiende taart verorberen aan een van de picknicktafels voor het clubhuis, zitten de spelers van het eerste en tweede achter hun borden boerenkool met worst …  Ze feliciteren D1 en zelfs “ de baas van Swift “ komt hen persoonlijk feliciteren…. Hoe cool is dat…