In het laatste weekend van de voorjaarsvakantie spelen we uit tegen Juliana D2. Tijn en Aram zijn verhinderd en Esmee heeft een enkelblessure. Gelukkig willen Hellen, Justin en Merel invallen. Ik ken Juliana niet en denk bij deze naam aan de koninklijke kleur oranje. Wat een juiste gedachte is want de ploeg speelt in neo oranje.
We verzamelen bij De Sprong in de vrieskou met een heerlijk zonnetje. Ruim op tijd arriveren we in Oud Gastel. We kunnen inschieten in de rust en lopen warm. Christophe, Merel, Mylène en Nina beginnen in de aanval. Er wordt mooi rond gespeeld en in gesneden. In de verdediging zit Swift er boven op. Mylène krijgt twee keer een strafworp mee nadat ze is gehinderd bij het nemen van een onderhandse doorloopbal. Ze mist ze helaas beiden. Maar vangt de bal zelf af en speelt hem naar Christophe die wel scoort. 0 – 1. Bam! Ook Juliana scoort. Het staat 1 – 1 als we wisselen van vak. Dan ontpopt de tegenstander van Christophe zich in een waar “afstand-schot-kanon” dat nauwelijks te verdedigen valt. De aanval met Anne-Sophie, Harm, Isabella en Justin is zoekende. Ik herken weinig in het spel van wat we oefenen tijdens de training. Als ze dan toch een beetje de draai hebben gevonden, scoren Isabella en Harm! Yes!! Het staat 6 – 3 in de rust.
Hellen komt er in voor Mylène. Alle drie de invallers spelen mee alsof ze al jaren meespelen in dit team. Super goed! Hellen heeft een paar mooie kansen. Nina maakt een doorloopbal en even later Christophe ook. Super!! We wisselen van vak. Mylène wisselt met Justin die er vervolgens weer in komt voor Merel die last heeft van haar knie. Isabella krijgt een strafworp mee. Die ze mist. Aan de andere kant vallen de doelpunten weer achter elkaar. In de aanval staat Mylène als heer onder de korf. Met haar lengte heeft ze veel ballen. Ze heeft helaas niet gelijk door dat ze ook vaak helemaal vrij staat. Ze geeft wel goed aan en zo kan Anne-Sophie een doorloopbal maken! Yes! Haar volgende doorloopbal wordt afgekeurd wegens lopen. Maar Anne-Sophie leert snel en de volgende maakt ze zonder te lopen. Juliana heeft geen haast. Wij wel. Maar kunnen het gat niet meer dichten.
Als de scheidsrechter affluit staat het 12 – 7. We bedanken de scheidsrechter, feliciteren Juliana en bedanken Merel, Justin en Hellen voor het meespelen. Volgende week gaan we voor de revanche. “Goud, zilver, brons de volgende keer winst voor ons”.