De goede prestaties van Swift blijven niet onopgemerkt, ook niet in de media en op de sites van onze tegenstanders

Na de recordscore afgelopen weekend in de wedstrijd tegen Rust-Roest (38-22) stond er in de PZC een kort interview met topscoorder Stephan den Boer ; https://www.pzc.nl/zeeuwse-sport/swift-evenaart-zeeuws-record-met-38-treffers~ae906a49/

GKV/Enomics 1 – Swift 1

Dit weekend reisde Swift 1 af naar Gorinchem om aan te treden tegen de nog ongeslagen koploper  GKV/Enomics 1. Swift 1 nam vanaf het begin aan het heft in handen, na een 9-15 ruststand, werd het via 16-20 uiteindelijk 21-30.

Op de site van GKV een uitgebreider verslag :

Zaterdag de eerste kompetitie-nederlaag voor ons eerste thuis in de topper tegen Swift Middelburg 21 – 30, na een 9 – 15 ruststand. Direct vanaf het begin was Swift de betere ploeg, die met  goede, meer kansaanvallen, ons eerste onder druk zette terwijl de GKV aanvallen niet vlot verliepen. Er werd geschoten met weinig overtuiging. Na 10 minuten een 3 – 8 achterstand. Caitlin en Kevin verkleinden de achterstand tot 5 – 8, maar daarna was het weer Swift dat uit liep naar een grotere  marge, via 6 – 11 naar 9 – 15 bij rust .Na de pauze werd het al snel 10 – 18, waarna  in een sterke fase Kevin, Mats, Caitlin en Thom de achterstand verkleinden tot 14 – 18.Tot 16 – 20 leek een ommekeer nog mogelijk, maar daarna raakte het complete Swift uit zicht met twee super spitsen, sterke rebounders en 4 dames die goed meespeelden en hun aandeel in de score pakten. Via 19 – 25 werd het uiteindelijk 21 – 30.

Een verslag dat als een groot compliment voor Dennis Plantinga en zijn staf en selectie mag worden gezien.

Omdat HKC won van SDO/Blijwerkt – de andere tot dit speelweekend ongeslagen ploeg in Overgangsklasse D – staat Swift nu samen met de 4 genoemde ploegen aan kop met 8 uit 5.  Daarbij is  noemenswaardig dat Swift 1 met 152 voor (evenveel als PKC 1 in de Korfballeague!) en 111 tegen een doelsaldo van + 41 heeft. Verreweg de beste van de poule.

Komende zaterdag (16 december) staat er weer een thuiswedstrijd op het programma, dan krijgt Swift1 dus als koploper het nog puntloze Oranje-Wit op bezoek in de Sprong, die wedstrijd mag je missen, laten we samen met sv de Eagles ervoor zorgen ook deze wedstrijd weer als onvergetelijk de boeken in gaat!