Zaterdagmorgen verzamelen we in de regen bij de Sprong. Anne-Sophie is ziek dus vertrekken we met z’n achten – net iets te laat – naar Goes. Deze keer nemen we geen enkel risico en omzeilen de wegwerkzaamheden op de A58. Bij aankomst op het veld van Togo heeft Swift D1 wat opstartproblemen en zodoende is de groepsbespreking en het inschieten kort en rommelig.
Togo staat bovenaan. Het zal een pittige wedstrijd worden. We spelen de eerste twaalf minuten goed rond in de aanval en verdedigen voor in de verdediging. Esmee onderschept de bal regelmatig. Super! Christophe maakt een mooie doorloopbal en neemt een onderhandse strafworp! Die zit. Super! We wisselen van vak met 0 – 2 op het score bord. Maar dan gaat het rap. Onze aanval scoort niet. En de aanval van Togo wel. Het staat 5 – 2 in de rust.
De motregen zorgt voor voldoende zuurstof in de lucht maar ook voor gladde ballen… We moeten dus extra goed gooien en vangen. Christophe maakt weer een prachtig doelpunt en als hij een strafworp mee krijgt, dartelt Nina  per ongeluk binnen het twee-en-halfmeter gebied en dat mag niet. Meedogenloos geeft de scheidsrechter de bal aan Togo. Even later scoort Nina een mooi doelpunt en wordt er voor de laatste keer van vak gewisseld. Het staat 6 – 4. We doen ons uiterste best maar ja, dat gooien en vangen …. We raken veel ballen kwijt en we willen zo graag nog een doelpunt maken … Tijn maakt een doorloopbal. Yes… Het is nog mogelijk … maar vandaag niet. Helaas. Als de scheidsrechter affluit staat het 6 – 5. Volgende week tegen Togo in eigen huis. Spannend!
De meiden gaan heerlijk douchen en de jongens …. daar moeten we het nog maar eens even over hebben! Een andere keer!