Noa van Zon, speelster van Togo 1 uit Goes, maakt komende zomer de overstap naar de selectie van korfbalvereniging Swift. Afgelopen seizoen heeft de jeugdspeelster, afkomstig uit Goes, haar eerste volledige jaar in de senioren gespeeld bij Togo 1.


Nadat bekend werd dat bij Swift enkele ervaren dames zouden gaan stoppen is contact gelegd met enkele talentvolle speelsters in de regio. Noa is er daar een van en trainer Dennis Plantinga is dan ook enthousiast over de komst van Noa: “We hebben bij Swift een ambitieuze selectie met een goede mix van ervaring en talent. Door het stoppen van Eefje van den Berg én Mirella Pouwer ontstond er ruimte, zowel voor eigen junioren om door te stromen naar de senioren als voor Noa om bij de selectie aan te sluiten. Noa gaat zich komend seizoen eerst richten op het doorontwikkelen als seniorenspeelster, maar ik schat in dat ze ook in Swift 1 van toegevoegde waarde zal zijn. Dat Noa, na haar eerste jaar in Togo 1, nu de overstapt maakt richting veld-Hoofdklasser Swift, is tekenend voor haar drive en ambitie.


‘Ik heb altijd voor mezelf gezegd dat ik zo hoog mogelijk wil korfballen en wil kijken waar mijn korfbalplafond ligt. Toen ik gevraagd werd door Swift heb ik daarom besloten er voor te gaan. Het is een goed moment met kansen om mezelf verder te ontwikkelen als korfbalster. Natuurlijk laat ik iets heel vertrouwds achter me, en ik ben er trots op al zo jong voor Togo 1 uit heb mogen komen. Nu is het tijd voor een nieuwe periode en daar heb ik heel veel zin in’, aldus Noa.

Categorieën: TC