Het trainersduo Dennis Plantinga en Wim Allaart zal ook in de volgende twee seizoenen de leiding hebben over het eerste team van kv Swift. Trainers, bestuur en spelersgroep zijn blij met een langer verblijf van beide trainers die dit jaar voor het eerst een combinatie vormen.

Voor Plantinga wordt het zijn 10e en 11e seizoen als hoofdcoach van Swift 1, daar waar Allaart dit jaar nieuw aan is gesloten. De samenwerking verloopt goed en beide trainers zien nog voldoende mogelijkheden om de spelersgroep verder te motiveren en ontwikkelen. Zowel op het veld (in de Hoofdklasse) als in de zaal (Overgangsklasse) staat de ploeg momenteel op een derde plaats.

‘We zien dat het team zich nog steeds goed ontwikkelt en hebben beiden het gevoel nog niet klaar te zijn met de groep. Ons debuut in de Hoofdklasse op het veld proeft naar meer en de wisselwerking is, juist omdat we zo verschillend zijn, positief en verfrissend. Daarnaast heeft ook de spelersgroep aangegeven erg content te zijn en graag met elkaar door te gaan. Wij hebben er dan ook veel zin in om met elkaar door te ontwikkelen. Er staat een mooie en goede groep die de potentie heeft om nog stappen te maken. Ook zijn we content met de wijze waarop de vereniging de ambities van ons als staf en als spelersgroep zo goed mogelijk tracht te faciliteren’ aldus Plantinga.


Wijzigingen in spelersgroep Swift 1

De kern van Swift 1 zal ook komend seizoen grotendeels intact blijven. Routinier Eefje van den Berg heeft haar korfbalpensioen na 18 jaar in Swift 1 aangekondigd. Mirella Pouwer zal vanwege lichamelijke klachten stoppen met spelen in de selectie en Gijs Gillissen heeft aangegeven te stoppen na 4 jaar heen en weer reizen vanuit woonplaats Den Haag. De overige spelers hebben aangegeven waarschijnlijk ook komend seizoen actief te zijn voor de Middelburgse korfbalploeg. Er wordt zowel intern als extern gekeken naar talentvolle aanvulling voor de ploeg om ook in het volgende seizoen de ambities te kunnen realiseren.

Foto’s: Rien Paardekooper – links Dennis Plantinga met Koen Maljaars en Luc Francke, rechts Wim Allaart met Eefje van den Berg
Categorieën: TC