Linda Burger (23) komt komende seizoen uit voor kersverse Hoofdklasser Swift uit Middelburg.

Fotograaf: Rob Reuring

In de afgelopen seizoenen heeft Linda veel ervaring opgedaan. Na haar seniorendebuut op 17-jarige leeftijd bij Ondo uit Sint Laurens heeft ze enkele seizoenen bij DSC in Eindhoven gespeeld. Inmiddels heeft Linda haar studie aan de sportacademie afgerond en heeft ze werk gevonden in Zeeland.

Linda over haar terugkeer in het Zeeuwse korfbal: “Ik heb veel zin om komend seizoen deel uit te maken van de selectie van Swift. Het is een jonge ploeg in ontwikkeling die graag gevarieerd korfbal speelt. Die visie spreekt mij aan. Daarnaast durft men ambitieus te zijn en dat prikkelt mij. Het motiveert mij om daar een bijdrage aan te leveren. Afgelopen jaren heb ik niet altijd in teamverband kunnen sporten en dat heb ik zeker gemist.”

Gezien haar ontwikkeling en met haar korfballeague ervaring bij DSC is Linda een welkome aanvulling voor de selectie van Swift. Trainer Dennis Plantinga is dan ook enthousiast: “Ik ken Linda als een korfbalster die altijd alles geeft en alles uit zichzelf wil halen. Met haar lengte en ervaring heeft ze aanvullende kwaliteiten en kan ze van belangrijke toegevoegde waarde zijn voor onze selectie. Ik ben ook blij met de keuze van Linda.”

Categorieën: TC