Zoals ieder seizoen zijn er ook dit keer weer spelregelwijzigen. Het merendeel is ‘de kleine lettertjes’ (tekstueel) en veranderd dus niets aan de regels. Voor de geïnteresseerden link

Er zijn echter 2 belangrijke wijzigingen.

Ten eerste ten aanzien van de spelhervatting. De verdedigende speler moet voortaan op armlengte van de nemer van de spelhervatting staan. De overige bepalingen blijven van toepassing, dus ‘actief hinderen’ ( een beweging maken met de armen) is nog steeds niet toegestaan.

Daarnaast is er een aanpassing bij de F-jeugd . Vorig seizoen werd bij de F-jeugd verdedigd schieten afgeschaft, echter in de praktijk gaf dat soms ongewenste situaties. Daarom wordt nu de volgende regel toegevoegd:

Een speler mag na zijn eigen schot niet direct na het afvangen weer zelf schieten. De speler moet in die situatie de bal eerst overspelen naar een medespeler. Als speler A schiet en mist, en speler B vangt af, mag diegene wel meteen schieten.

Op overtreding van de regel volgt een spelhervatting voor de verdedigende partij.