Afgelopen veldcompetitie heeft swift gespeeld met 5 seniorenteams. Bij alle teams was sprake van een krapte bij de dames. Hierdoor hebben de teams vaak beroep moeten doen op invallers (waarvoor onze dank!). Met het oog op de zaal competitie, waar ook ‘oud goud’ weer zijn opwachting maakt, heeft de TC onderzocht of het mogelijk is om alle beoogde zes seniorenteams in de competitie te houden.

Op papier lijkt dat mogelijk, maar dit vraagt van vele (jeugd) spelers een groot aantal invalbeurten. In overleg is besloten om af te zien van een ingewikkeld invalschema, maar om te gaan spelen met vijf seniorenteams, waarbij de inzet van invallers veel minder nodig zal zijn.

Consequentie is dat het oude swift 4 en swift 5 zullen worden samengevoegd en uit gaan komen als ‘swift 5’ in de vijfde klasse. Natuurlijk is niet iedereen gelukkig met deze keuze, maar als gekeken wordt naar het algemeen belang en de belasting van de spelers, is dit de enige mogelijkheid. Voor spelers uit Swift 4 of swift 5 die ongelukkig zijn met deze keuze, is de TC altijd bereikbaar (via tpe of anders). ‘Oud goud’ gaat spelen als ‘swift 4’ in de vierde klasse. Swift 6 wordt terug getrokken. Het nieuwe swift 4 en swift 5 staan ingeroosterd om te trainen op dinsdag van 19:00 – 20:00uur. Swift 3 heeft de zaal op de woensdag van 20:45 – 22:00uur voor zichzelf.

Wij wensen iedereen een leuke en blessurevrije zaalcompetitie!

TC

Categorieën: TC