Deelauto

Marjo de Peugeot, deelauto van kv Swift

Hallo!

Ik ben Marjo, de Peugeot! Aangenaam kennis te maken.

Ik ben deelauto van beroep, want ik breng namelijk regelmatig korfballers naar hun uitwedstrijden. Dat betekent echter dat ik ook regelmatig stil sta en dat is natuurlijk zonde. Daarom ben ik ook beschikbaar om met anderen op pad te gaan.

Dat kan namelijk als deelauto. Alle zaken zoals verzekeringen zijn goed geregeld. Zoek je dus tijdelijk vervoer omdat je (even) geen auto hebt? Dan ben ik jouw maatje! Neem gerust contact op als je vragen hebt. Je kunt dan tegen een gunstig tarief met mij op stap! Als je niet zo vaak een (2e) auto nodig hebt, dan is het namelijk veel goedkoper om mij af en toe te gebruiken! We delen dan namelijk de kosten.

Het concept deelauto, hoe werkt dat?
Een deelauto is een auto die door meerdere bestuurders gebruikt wordt. Door gezamenlijk gebruik kunnen de kosten gedeeld worden; de gemiddelde auto staat 23 uur per dag stil! En ook een stilstaande auto kost geld; motorrijtuigenbelasting en verzekering is al snel 400-500 euro per jaar. Daar komt nog afschrijving bij en natuurlijk moet je ook tanken. Als je dus niet vaak een (2e) auto nodig hebt, dan is een deelauto al heel snel voordeliger!

Een auto bezitten of betalen voor autogebruik?
Ons spreekt het gedeelde bezit erg aan. Niet alleen omdat we dan kosten kunnen delen, maar ook vanuit het principe van duurzaamheid. Samen delen betekent minder auto’s in de wijk. Het vraagt een andere manier van denken, maar wij zijn er van overtuigd dat het bijdraagt aan een duurzame toekomst en dat de toekomst meer toe gaat naar gebruiken van een auto dan bezitten van een auto. Wij vinden het interessant om hiermee te experimenten, waarbij het de vereniging helpt bij een vervoersbehoefte en we direct iets terug kunnen doen voor onze leden en de bewoners van ons omliggende wijken! Voor u als gebruiker voelt u het gelijk in uw portemonnee. Het is veel goedkoper en daarnaast helpt u het milieu en de vereniging. Kortom, een win-win situatie!

Een deelauto is natuurlijk niet geschikt voor mensen die dagelijks honderden kilometers woon-werk verkeer rijden, maar is wel bij uitstek geschikt als u geen auto bezit, of als u af en toe een (extra) auto nodig heeft.

Wat is het verschil tussen een deelauto en mijn auto uitlenen?
Praktisch gezien zijn er eigenlijk nauwelijks verschillen. Maar, als u uw eigen auto uitleent, staat u er dan bij stil wat de gevolgen zijn als er schade ontstaat? Of heeft u afspraken gemaakt over eventuele verkeersboetes en heeft u gecheckt of de auto APK is gekeurd? Daarnaast is een auto een kostbaar bezit en is het niet heel gebruikelijk om de auto ‘van de buren’ te vragen om te gebruiken.

Als deelauto zijn deze zaken geregeld.
De auto is goed onderhouden.
De auto is all-risk verzekerd (speciale deelauto-verzekering).
Als gebruiker tekent u een uitleenovereenkomst, waarin we ook dit soort dingen met elkaar afspreken.

En wat nu als ik de auto wil gebruiken?
Het enige wat u moet doen is vriend zijn van onze deelauto. Dat kan via www.deelauto.nl. Hier lees je ook meer informatie over gedeeld autogebruik.
Na betaling van 10 of 20 euro lidmaatschap (per gezin) kun je de auto dan gebruiken! Lid zijn van deelauto.nl is noodzakelijk in verband met de verzekering. Alleen vrienden van onze auto zijn all-risk verzekerd via de afgesloten verzekering. Simpeler en goedkoper kunnen wij autorijden niet maken. Als je de auto leent moet je rekening houden met de volgende kosten:

• Uitleenvergoeding:
    GRATIS voor leden van Swift, ouders van Swift-leden of donateurs!
    5 euro per dag voor overige gebruikers.
  • Verzekering (All-risk verzekering):
    GRATIS (150 euro eigen risico)
    5 euro per dag (geen eigen risico)
  • Bedrag per kilometer:
    0,19 euro per kilometer inclusief brandstof. U hoeft dus niet eens zelf te tanken!
  • Haal- en breng service:
    GRATIS ophalen op sportpark de Sprong, Stromenwijk of Nieuw-Middelburg
    5 euro halen of brengen in Middelburg, overige locaties in overleg.

Geen lid en vaker dan 5x per jaar de auto gebruiken? Dan is donateur van Swift goedkoper en betaal geen dagvergoeding!

Hoe bespreek ik de auto?
Neem contact op met Dennis Plantinga. Hij is eigenaar en beheert de auto. Bespreken of meer informatie kan via email (dplantinga@zeelandnet.nl) of telefonisch (06-14447765). Ook kun je Marjo direct boeken of chatten met Marjo via haar Facebookpagina. Volg je Marjo ook op Facebook? Dan kun je de avonturen volgen!

De auto is ook direct te boeken via de platforms van SnappCar en MyWheels. Dit is vooral geschikt voor eenmalig gebruik, want dan hoef je geen lid te worden van de vereniging gedeeld autogebruik. Je betaalt dan wel een afdracht aan het platform.

Gaan we samen een keer een ritje maken?

Marjo de Peugeot flyer PDF

Volg je me ook op Facebook? Dan kun je mijn avonturen volgen!
Je kunt Marjo ook direct reserveren via de Facebook-pagina!