Marjo de Peugeot en Ben de Citroën, deelauto’s!

Hallo!

Wij zijn Marjo de Peugeot en Ben de Citroën! Aangenaam kennis te maken.

Swift maakt gebruik van deze deelautos omdat het voor de vereniging een mogelijkheid is om op een goede, goedkope en duurzame manier naar uitwedstrijden te reizen. Een deelauto is namelijk een auto die gebruikt wordt door meerdere mensen. Ook u kunt Marjo of Ben gebruiken wanneer u korte of langere tijd vervangend of tijdelijk vervoer zoekt.

Voor veel mensen kan gedeeld autobezit aantrekkelijk zijn. Een deelauto is, als u minder dan 10.000 km per jaar rijdt, waarschijnlijk goedkoper. Daarnaast is het beter voor het milieu en veel duurzamer. Wie wordt er nu blij van al die stilstaande auto’s? Wij zijn er van overtuigd dat auto’s delen de toekomst heeft en daarom omarmen wij als vereniging dit concept graag!

Ook wij streven duurzaamheid en een goed milieu na, en (ook) voor ons is gebruik maken van de deelauto’s goedkoper dan eigen bezit.
Daarnaast zijn zaken zoals verzekeringen met een deelauto goed geregeld.

Het concept deelauto, hoe werkt dat nu precies?
Een deelauto is dus een auto die door meerdere bestuurders gebruikt wordt. Door gezamenlijk gebruik kunnen de kosten gedeeld worden; de gemiddelde auto staat 23 uur per dag stil! En ook een stilstaande auto kost geld; motorrijtuigenbelasting en verzekering is al snel 1000 euro per jaar of meer. Daar komt nog afschrijving bij en natuurlijk moet je ook nog tanken en moet de auto onderhouden worden. Als je dus niet vaak een (2e) auto nodig hebt, dan is een deelauto al heel snel voordeliger!

Een deelauto is natuurlijk niet geschikt voor mensen iedere honderden kilometers woon-werk verkeer rijden, maar is wel bij uitstek geschikt als u geen auto bezit, of als u af en toe een (extra) auto nodig heeft.

Wat is het verschil tussen een deelauto en mijn auto uitlenen?
Praktisch gezien zijn er eigenlijk nauwelijks verschillen. Maar, als u uw eigen auto uitleent, staat u er dan bij stil wat de gevolgen zijn als er schade ontstaat? Of heeft u afspraken gemaakt over eventuele verkeersboetes en heeft u gecheckt of de auto APK is gekeurd? Daarnaast is een auto een kostbaar bezit en is het niet heel gebruikelijk om de auto ‘van de buren’ te vragen om te gebruiken. Als u schade rijdt (kan immers altijd gebeuren), kost het de bezitter zijn no-claim. Dan kunnen vervelende situaties ontstaan.

Als deelauto zijn deze zaken geregeld.
De auto is goed onderhouden.
De auto is all-risk verzekerd (speciale deelauto-verzekering), inclusief inzittenden en ongevalsverzekering.
Als gebruiker tekent u een uitleenovereenkomst, waarin we duidelijke (juridische) afspraken maken, bv over verantwoordelijkheden als  de auto geleend wordt.

En wat nu als ik de auto wil gebruiken?
Het enige wat u moet doen is vriend zijn van onze deelauto. Dat kan via www.deelauto.nl. Hier lees je ook meer informatie over gedeeld autogebruik.
Na betaling van 10 of 20 euro lidmaatschap (per gezin / adres) kun je de auto dan gebruiken! Lid zijn van deelauto.nl is noodzakelijk in verband met de verzekering. Alleen vrienden van onze auto zijn all-risk verzekerd via de afgesloten verzekering. Simpeler en goedkoper kunnen wij autorijden niet maken. Als je de auto leent moet je rekening houden met de volgende kosten:

• Uitleenvergoeding voor Ben of Marjo:
    Peugeot 107 / Citroen C1. 5-deurs. Airco.
    5 euro per dag
    20 euro per week
    50% korting voor leden van Swift / ouders / donateurs
  • Uitleenvergoeding voor Kai:
    Hyundai i10. 5-deurs. Airco. Cruise-control. 7″ touchscreen met navigatie.
    7,50 euro per dag
    30 euro per week
    50% korting voor leden van Swift / ouders / donateurs
  • Verzekering (All-risk verzekering):
    GRATIS (150 euro eigen risico)
    5 euro per dag (geen eigen risico)
  • Bedrag per kilometer:
    0,20 euro per kilometer inclusief brandstof. U hoeft dus niet eens zelf te tanken!
  • Ophalen en terugbrengen
    Uitvalbasis van de deelauto’s is Nieuw Middelburg. In overleg zijn ook andere locaties mogelijk.
    Sleutelkluis afhaal mogelijk; dus op ieder gewenst moment afhalen!

Hoe bespreek ik de auto?

Neem contact op met Dennis Plantinga. Hij is eigenaar en beheert de auto. Doordat er meerdere deelautos zijn (3 in totaal) is er meestal wel een auto vrij. Bespreken of meer informatie kan via email (dplantinga@zeelandnet.nl) of telefonisch (06-14447765). Ook kun je Marjo of Ben direct boeken of chatten de Facebookpagina. Volg je Marjo en Ben ook op Facebook? Dan kun je de avonturen volgen!

De auto is ook direct te boeken via de platforms van SnappCar en MyWheels. Dit is vooral geschikt voor eenmalig gebruik, want dan hoef je geen lid te worden van de vereniging gedeeld autogebruik. Je betaalt dan wel een afdracht aan het platform.

Gaan we samen een keer een ritje maken?

Informatiefolder gebruik deelautos

Marjo de Peugeot flyer PDF

Volg je me ook op Facebook? Dan kun je mijn avonturen volgen!
Je kunt Marjo ook direct reserveren via de Facebook-pagina! Ook tref je hier de exacte prijzen aan!