Swift 1 startte deze uitdagende zaalcompetitie in de hoofdklasse tegen titelkandidaat DeetosSnel. In een lekkere league-achtige sfeer maakten Jasmijn en Kris hun debuut in de hoofdmacht. Na 5 minuten kwam Swift voor het eerst en het laatst op voorsprong (1-2). Met twee tussensprints sloeg DeetosSnel de eerste gaten (5-2 en 12-6). Éen van de vakken had moeite om mee te blijven scoren en zo werd de kleedkamer opgezocht bij een 12-7 ruststand. In de tweede helft draaide het laatstgenoemde vak wel beter, scoorde ook mee, maar DeetosSnel bleef met scherp schieten, omdat er door de vakken net iets te weinig collectieve druk werd gelegd op het schot. Swift kende de grootste achterstand bij 19-11, maar bleef korfballend zoeken naar de betere oplossingen en verkleinde de achterstand met nog 8 minuten op de klok tot 5 punten (22-17). Die achterstand had nog kleiner gemaakt kunnen worden, als er beter met de opgelegde kansen zou zijn omgegaan. Eindstand: 24-17. Topscorer was Menno met 5 goals. Een leerzame partij die stof geeft tot  nadenken en input voor de trainingen. Volgende week ontvangt Swift KVS , dat de competitie goed begon met winst op GKV, in de Sprong en rekent op de steun van de negende man!