Afgelopen week waren de eerste trainingen voor de E’s en de C’s. Wat was het leuk om elkaar weer te zien en weer met een bal en de korf te kunnen spelen. Op zaterdagochtend hebben ook de Kangoeroes weer kunnen spelen, dus langzaamaan komt de sport weer tot leven.

Bovendien kwam deze week het nieuws dat de spelers boven de 18 ook weer mogen gaan trainen vanaf volgende week. Weliswaar allemaal nog in aangepaste vorm en op afstand, maar wel weer met de blik vooruit. Voor de A’s gold dat de teamgenoten van 19 jaar niet mee mochten doen, maar die beperking vervalt nog voordat ze incompleet hebben hoeven trainen.

Komende week zal in overleg met de seniorenteams en de recreanten worden overlegd over de behoefte bij hen om te trainen. Omdat er wel een extra beperking van het aantal mensen op het geldt voor deze leeftijdscategorie van 16 spelers op een heel veld, kunnen ze niet allemaal tegelijk aanwezig zijn. De TC zal de puzzel gaan leggen en naar passende tijdstippen zoeken (geplande start vanaf maandag 18 mei).

Eén van de verplichtingen van het kunnen trainen is dat er een corona-coördinator aanwezig is op het complex die oplet of het allemaal volgens de afspraken verloopt. Dan gaat het vooral over de hygiëne van de materialen en voorkomen dat te veel mensen bij elkaar komen. Als het rooster wordt aangevuld met de trainingen voor de senioren zijn er ook coördinatoren nodig. De eerste ervaringen hebben we dus al opgedaan en we bedanken degene die zich al hebben aangemeld.

We kijken dus weer een vooruit en zijn blij dat de sport weer wordt opgestart. Helaas is er nog geen ruimte voor de ontmoetingen waar we ook voor naar de club kwamen. Daar zullen we nog geduld voor moeten opbrengen. We blijven de maatregelen volgen en berichten daarover als daar aanleiding voor is.

Categorieën: BestuurTC