Swift sloot het jaar 2019 af als een van de vier koplopers (samen met GKV, KVS en Sporting Trigon). In tegenstelling tot het veldseizoen, speelt de titelkandidaat in de zaal tot nu toe wisselvallig en verloor het verrassend van Sporting Trigon. In het eerste speelweekend van 2020 stonden gelijk twee toppers op het programma: Sporting Trigon ontving GKV (20-24 winst voor de uitploeg) en Swift speelde in Scheveningen tegen KVS. De eerste helft was voor de Middelburgers, die een veldoverwicht niet konden uitdrukken in een ruime voorsprong. Door ongelukkige keuzes aan de kant van Swift bleef KVS aanhaken en was de ruststand 9-10. Na rust sloeg Swift een gaatje van twee punten, maar daarna gaf KVS gas en had de ploeg uit Scheveningen de bovenhand. “We speelden de tweede helft niet slecht of slap, maar KVS kon iets extras brengen. Het is misschien te vergelijken met de onbevangenheid waarmee wij op het veld speelden in de Hoofdklasse: KVS is in principe de underdog tegen ons en hebben niets te verliezen, terwijl bij ons de druk er vol op ligt; wij willen heel graag kampioen worden. Toen het initiatief de tweede helft bij KVS lag, Antoine Boogaard met scherp schoot en het publiek als 9e man fungeerde gaf dat de thuisploeg een boost en wij hadden daar geen antwoord op. KVS is dan ook de terechte winnaar, aldus coach Wim Allaart.” Na de nederlaag staat Swift gedeeld derde. Komende week spelen de Middelburgers uit tegen laagvlieger HKV, een ploeg met minder punten en minder kwaliteit dan Swift, maar wel een strijdlustige ploeg waarvan nog geen enkel team makkelijk won. Swift is dus gewaarschuwd.

Categorieën: Overig