Na de ingecalculeerde nederlaag van vorige week, hoopte Swift in de thuiswedstrijd tegen Sporting Delta de eerste punten ooit in de veldhoofdklasse te pakken. Na de twee zeges op Sporting van vorig seizoen was dat ook een reële verwachting. De eerste tien minuten ging de stand op sportpark De Sprong nog gelijk op (6-5). Vervolgens haalde Swift een veel hoger rendement uit de kansen, waardoor de Dordtenaren niet meer konden volgen. Bij rust was het gat al zes punten (13-7). Na rust probeerde Sporting Delta aan te klampen, maar na een gemiste strafworp en een score van Swift eroverheen lukte dat niet. Swift bleef geconcentreerd spelen en waar vorige week alles naast de korf viel, ging nu bijna alles erin. Vooral Stephan den Boer, Aïsja Zuidweg, Gijs Gillissen en Mirella Pouwer waren op schot. Samen waren zij verantwoordelijk voor ruim 80% van de doelpunten (25/31). Ook na de wissels (Linda Burger voor Eefje van den Berg en oudgediende Richard Geldof (38) voor Joren Gillissen) bleef Swift scoren en bepaalde de eindstand op 31-18. Een goede opsteker en een bevestiging dat de Middelburgers wel degelijk thuis horen op dit niveau. Komende week speelt Swift uit in Veenendaal tegen SKF, een ploeg waar veel sterkhouders zijn gestopt en met nul punten nog wacht op de eerste zege.