Bij het debuut in de veldhoofdklasse kon Swift gelijk aan de bak. In Wormer, de thuishaven van titelkandidaat Groen-Geel, was geen tijd om te wennen aan het niveau in de hoofdklasse. Swift startte wel scherp en kon tot 3-3 mee, maar foutjes als gevolg van te gretig verdedigen werden vervolgens afgestraft. Na de 6-4 kreeg Swift wel kansen, maar deze werden, veelal onder flinke verdedigende druk van de thuisploeg , niet verzilverd. Hierdoor liep de ploeg uit Wormer uit naar een 11-5 stand bij rust. Na de thee was het spel van de Middelburgers niet eens zoveel minder als dat van Groen-Geel, maar ging er geen bal meer in. Pas na de 15-5 vond Swift de korf weer en meer dan dat. Kansen die eerder nog gemist werden gingen er nu wel in waardoor de einduitslag dragelijk werd: 20-12. De ingecalculeerde nederlaag is voor de ploeg uit Middelburg geen reden om bij de pakken neer te zitten, maar vooral een wedstrijd om lessen uit te trekken. De punten moeten gepakt worden tegen de mindere goden uit deze poule. En misschien kan dat al komende week thuis tegen Sporting Delta, een ploeg waarvan Swift vorig jaar al twee maal won.

Categorie├źn: Overig