Middelburg 17 mei 2019 –

Deze week maakte Janick Sinnecker bekend komend seizoen de overstap te maken van TOGO naar kv Swift. De 16-jarige korfballer uit Goes zal zijn korfballoopbaan volgend jaar voort zetten in Swift A1.

‘De keuze om TOGO te verlaten was erg lastig. Het is een mooie vereniging waar ik veel vrienden heb. Ik heb dan ook altijd met veel plezier bij TOGO gespeeld, maar ik heb ook de ambitie om te kijken waar mijn korfbalplafond ligt. Daarom heb ik contact opgenomen met Swift. Na een proeftraining en enkele gesprekken is duidelijk dat onze ambitie overeen komt. Ik heb dan ook veel zin om volgend jaar in Swift A1 te gaan spelen en om mee te trainen met de sterke selectie van Swift en me in Middelburg verder te ontwikkelen.’

De technische commissie en de staf van Swift is enthousiast over de komst van Janick. Het past in de actueleontwikkelingen waarmee de TC en staf willen zorgen dat de ontwikkeling van talentvolle junioren aansluit bij het spelen in de seniorenselectie. Belangrijk onderdeel hierin is dat Swift 1, 2 en A1 volgend seizoen nadrukkelijker samen trainen en grotendeels een gezamenlijke selectie gaan vormen. Volgens hoofdtrainer Dennis Plantinga een belangrijke stap: ‘We hebben een mooie en kwalitatief sterke seniorengroep. De juniorengroep is talentvol. Aan ons de taak om te zorgen dat deze junioren de komende jaren de overstap naar de senioren goed kunnen maken. Dat kan alleen als we nog meer dingen samen doen en zodoende de junioren nu al kunnen laten wennen aan de weerstand die ze in de senioren kunnen verwachten. Binnen die plannen is er zeker plaats voor enkele spelers van buitenaf die een droom na willen jagen, zoals Janick. Tegelijkertijd zullen we de balans met het ontwikkelen van ons eigen talent in de gaten houden.’

Categorieën: TC