Christophe is hersteld van zijn polsbreuk. Het team is weer compleet … tot dat … ik een telefoontje krijg dat Isabella, zijn tweelingzus – en teamgenoot – haar pols gebroken heeft…. Hoe is het mogelijk! Loïs meldt zich ziek en ook Mylène kwakkelt. Rob regelt dat Esmee en Merel van D3 ons team komen versterken. Er wordt heel wat heen en weer geappt in de dagen voordat we naar Terneuzen vertrekken. Maar uiteindelijk is iedereen er,  is er voldoende vervoer en schijnt de zon. Wat wil een mens nog meer?
Tijn, Christophe en Nina hebben tijdens het wekelijkse schot-uurtje in de Sprong op vrijdagavond een slimme tactiek besproken die ze in de eerste aanval “even zullen laten zien”.
Vol goede moed betreden we de zaal in Terneuzen maar dan zien we de dames van Zaamslag inlopen …. we dachten altijd dat Mylène en Nina lang waren … totdat we hen zagen! Wouw. Even laten de Swiftspelers – nog voor de aanvang van de wedstrijd – zich uit het veld slaan. Maar eenmaal in het veld staan ze hun mannetje en vrouwtje. We komen met 1 – 0 achter. Het nadeel van lange tegenspelers is dat ze overal tussen zitten met hun lange armen maar sneller dan wij zijn ze zeker niet. In de aanval staan Esmee, Christophe, Tijn en Nina. Ze hebben mooie kansen maar van hun bedachte tactiek komt nog niet veel terecht.
We wisselen van helft. Merel komt er in voor Christophe. Ze doet het super goed in de verdediging. Esmee Schaarman heeft een mooie kans en – die benut ze! 1 – 1 !! Superrrr! Zaamslag scoort 2 – 1 en Anne-Sophie maakt er 2 – 2 van. Fantastisch!
In de rust komen de verhalen van de Swiftspelers. “Hoe makkelijk ze langs de lange spelers rennen en dat het allemaal wel mee valt”. Maar ja, we moeten nog een helft.
De spelers van Zaamslag hebben duidelijk instructies gehad en dat merken we. In de aanval wordt heel snel gescoord en we komen achter met 4 – 2. Dan maakt Christophe een schitterende doorloopbal en scoort! 4 – 3! Yes!!! We wisselen van helft. Een lange dame (wie van de 7 want er is maar 1 heer in het team bij Zaamslag) scoort een paar keer raak van afstand. We onderscheppen geregeld de bal. In de aanval wordt hard gewerkt. Maar de ballen willen er niet in. Jammer want we hebben mooie kansen. Als Mylène onder de korf staat, maakt Esmee S. een paar mooie doorloopballen. Aram staat vaak helemaal vrij – wat zijn medespeelsters niet altijd zien. We zijn tot de laatste minuut fanatiek en dat maakt Anne-Sophie mooi af met een 4e doelpunt voor Swift. Als de scheidsrechter af fluit staat het 7 – 4. Jammer want een gelijkspel had zeker tot de mogelijkheden behoort. We feliciteren Zaamslag, bedanken de scheidsrechter en weten wat ons de volgende keer te doen staat! Bedankt Merel en Esmee S. voor jullie goede inzet! Jullie hebben het super gedaan!