Het heeft gevroren als we richting Kapelle rijden. Onze eerste zaalwedstrijd. We spelen tegen KVK D1. Op het veld hebben we tegen KVK D2 gespeeld en gewonnen. Dat zien we Swift D3 voor ons ook doen. Super!

Wij hebben het niet zo eenvoudig tegen KVK D1. Even schakelen dus. KVK verdedigt goed uit en daardoor krijgen we de bal niet snel of helemaal niet in ons aanvalsvak. En als we de bal in de aanval krijgen, wil het ronddraaien niet op gang komen. Isabella heeft een prachtig raak schot, maar dat wordt helaas afgekeurd. Het staat 3 – 0 als we wisselen van vak.
Anne-Sophie onderschept fanatiek. Mylène volgt haar lange dame goed. Tijn probeert, iets te opzichtig, de bal op slinkse wijze te bemachtigen maar dat ziet de scheidsrechter en zodoende krijgen we een strafworp en even later een vrije bal tegen. Een vrije bal! Die hebben wij nog nooit geoefend en is het dus ook even zoeken waar we moeten staan. Het gooien gaat niet soepel en soms denk ik dat we aan een “Mannequin Challenge” meedoen als iedereen stil staat en kijkt hoe onze ploeggenoot – zwaar verdedigd – probeert de bal naar het aanvalsvak te krijgen. Het staat 7 – 0 als het rust is.
We drinken wat en Geesje, de moeder van Loïs, en ik geven de ploeg tips om de tweede helft beter te spelen. Ook Christophe, die aan het herstellen is van een gebroken pols, geeft tips. Vol goede moed beginnen we aan de tweede helft. We hebben niets te verliezen, alleen te winnen. De hoeveelheid lijnen in deze sporthal zijn aanzienlijk. Het is soms moeilijk om te zien wat nou precies de uitlijnen zijn.
De tips hebben geholpen want in het eerste deel van de tweede helft wordt er fanatieker gespeeld en vallen er geen doelpunten. Helaas ook niet aan onze kant. Anne-Sophie redt de eer van de ploeg en scoort 7 – 1. Superrrrr! Onze nul is weg van het scorebord. We krijgen weer een vrije bal tegen. Aram, die zich eerst wat liet intimideren door zijn felle tegenstander, speelt een goede tweede helft. Anne-Sophie scoort nog een keer! YES!! Als de scheidsrechter affluit is het 11 – 2.
We staan weer met beide benen op de grond. Snel gooien, goed vangen, doorloopballen, vrije ballen, rond spelen … er is nog genoeg om te oefenen. We rijden snel terug naar Middelburg en zijn nog ruim op tijd om Sinterklaas te verwelkomen in de stad.