Tjoba heeft een oefenprogramma voor de D’s, E’s en F’s georganiseerd. Heel fijn dat we voor de competitie kunnen oefenen op het veld in onze nieuwe samenstelling.
We spelen de oefenwedstrijd zonder Harm. De zon schijnt als we het veld op gaan. Mylène staat de eerste tien minuten aan de kant. Terwijl er onwennig op de veldschoenen wat rond gerommeld wordt door Swift, scoort het vrouwenviertal van Tjoba vijf keer in de eerste tien minuten. Esmee speelt als heer en neemt geregeld de “heer” van Julius over. Goed gezien Esmee! Julius maakt bij een gevecht om de bal een lelijke smak op het kunstgras en heeft een schaafwond op zijn knie. Hij staat er de volgende tien minuten uit. Julia voelt zich al snel helemaal thuis in E3. Ze weet de bal te onderscheppen en een aanval op te zetten. Goed gooien en vangen en versnellen ontbreekt een beetje bij E3 en zodoende gaan we de rust in met 6 – 0. Het voordeel van het veld is dat we weer lekker siroop krijgen in de rust. De zon verdwijnt achter de wolken en het wordt fris.
Julia scoort 6 – 1. Yes!! Super. Julius krijgt een strafworp mee maar mist helaas. De veldschoenen zijn ingelopen. Het samenspel wordt steeds beter. De tegenstanders verdedigen fanatiek waardoor wij soms moeilijk kunnen gooien en de bal onderschept wordt. Julia krijgt ook een strafworp mee die ze benut! Knap gedaan, het tweede doelpunt voor Swift! Mylène gebruikt haar lange armen om te onderscheppen en goeie ballen te gooien. Loïs heeft een paar mooie schoten op de korf. Er wordt goed samen gespeeld. Mylène maakt een prachtig afstandsschot! Als de scheidsrechter af fluit, staat het 10 – 3. We nemen strafworpen, bedanken de scheidsrechter voor het fluiten en feliciteren Tjoba. Na het douchen deelt Loïs zelfgemaakte popcorn van oma Sonja uit dat we na hard gewerkt te hebben met rode konen smaakvol op eten.