Ook deze week weer een spelregel vraag , maar eerst het antwoord op de vraag van vorige week :

De bal komt tegen de stilgehouden hand van een hinderende speler, de bal valt en wordt door deze speler opgepakt. De scheidsrechter fluit niet en laat doorspelen. Is dat goed?

  • C – Dat is goed als de hand van de hinderende speler niet naar de bal ging.

De speler in de aangeef heeft de bal. Zijn tegenstander blokkeert de bal als de speler met de bal een medeaanvaller die vrij staat wil aanspelen. Wat doet de scheidsrechter?korfbalmasterz_aangeef

A. Strafworp & een waarschuwing voor de verdediger

B. Vrije bal voor de aanval

C. Strafworp , de bal mag niet geblokkeerd worden

D. Niets, de blokkerende hand was stil.

 

Categorie├źn: Overig