Beste kinderen en ouders,

Fijn dat jullie korfballen bij Swift. Het is goed om samen met jongens en meisjes met sport bezig te zijn. Het spelen in een team heeft ook wat regels.

De teams worden samengesteld door de technische commissie (TC) in samenspraak met trainers en begeleiders. De teams zijn zo verdeeld dat de kinderen zoveel mogelijk kunnen spelen, dus is er weinig marge met reserves.

Natuurlijk kan het zijn dat je in een ander team wilde zitten of met een ander vriendje wilde spelen. Helaas kunnen wij niet alle kinderen hun zin geven. Wij proberen de teams zo goed mogelijk samen te stellen, kijkend naar leeftijd verhouding jongens en meisjes als dit mogelijk is en hoe goed je bent. De samenstelling van de ploegjes verandert dan ook regelmatig. Dat is niet altijd leuk, maar wel goed om van te voren te weten.

De trainers worden ook door de technische commissie benaderd om een team te gaan trainen en coachen. Voor hun is er een contact persoon die hun begeleidt, wat voor de nieuwe jonge trainers erg belangrijk is.

Van de spelers wordt verwacht dat zij altijd kunnen spelen als je team moet spelen, volgens het schema. Daar rekenen de andere spelers en de trainers ook op. Als je er niet bent, is je team niet compleet en moet er een uit een ander team een speler meedoen. Dat moet dan allemaal geregeld worden en dat willen wij zoveel mogelijk beperken.

Dus afmelden kan in heel bijzondere situaties, maar probeer het te voorkomen.

Dat geldt ook voor het trainen. Wil je korfballen goed leren dan moet je komen trainen. Dat doet je tegenstander ook en als jij dat niet doet, worden zij veel beter dan jou en dat wil je liever niet.

Ook is het natuurlijk hartstikke leuk om samen met je teamgenoten lekker bezig te zijn met de bal en lekker te oefenen. Daar wordt je gezond en sterk van.

Van de ouders verwachten wij een positieve insteek naar de kinderen toe. Stimuleer ze in het sporten, maar ga daar niet te ver in. Kinderen hebben een verschillend niveau, maar kunnen veel van elkaar leren. Geef de trainer de ruimte en laat commentaar op spelers, trainers en scheidsrechter achterwege. Iedereen doet hun best en doen dit ook in hun vrije tijd.

Zijn er zaken waar u tegenaan loopt praat er een keer over, maar niet tijdens de wedstrijd. Bij zaken waar u niet uit komt, kan u contact zoeken met de TC.

Wij hopen op een fijn korfbal jaar.

Ivo Gillissen
Voorzitter TC

tc@kvswift.nl

Categorie├źn: TC