Na onze eerste veldtraining in de zon – waren we een beetje verwend. In ieder geval de coach.

Het was dan ook even wennen dat we in de miezerregen in een koude wind op het veld van Ondo stonden.

We waren ruim op tijd en konden zodoende goed in schieten op de korf in verschillende hoogtes.
Ondertussen werd het veld door Ondo uitgerold. Toen de miezer over ging in echte regen, besloten we te schuilen in de kantine.
Het was er lekker warm en we konden gelijk tactieken bespreken. Eigenlijk gingen die vooral over het voor de gek houden van onze tegenstanders.

Als de scheidsrechter ons uit de kantine komt halen, zijn we er helemaal klaar voor.
In onze prachtige warme SWIFT trainingspakken nemen we deel aan de wedstrijd.

Het is wel anders dan in de zaal. De wind waait strak. Het gras is nat en de bal wordt na vallen op de grond steeds gladder.
Goed om weer te oefenen dat het op het veld echt anders is.

We komen met 1 – 0 achter. Het gooien is moeilijk met de wind tegen en een gladde bal. Maar Isabella weet de korf te vinden en scoort 1 – 1.
We hebben een minuutje rust. Mylène komt er in. Isabella moedigt haar team vanaf de kant aan. Mylène maakt gebruik van haar lengte en scoort 1 – 2. En even later 1 – 3. Dan is het rust.

In de kantine krijgen we warme thee die we lekker zoet maken met een extra suikerklontje. Heerlijk.

We gaan het veld weer op. Loïs, die al vaker prachtige kansen had omdat ze goed vrij stond, scoort een doelpunt! Het is 1 – 4. Maar Ondo komt terug. Ze scoren 2 – 4 en daarna 3 – 4. We hebben een minuutje rust. Mylène heeft het warm gekregen en trekt haar trainingsbroek uit.

We zetten snel een aanval op en Mylène scoort 3 – 5. De bal wordt goed door ons onderschept. En als daaruit een snelle aanval komt, is dat prachtig om te zien. Zeker als Aram een aanval afmaakt met een prachtig doelpunt. Het staat 3 – 6. Christophe glijdt fanatiek over het veld om de bal binnen de lijnen te houden. En de Ondospelers glijden mee.

Als de scheidsrechter af fluit is de eindstand 3 – 6.
We nemen strafworpen en gaan daarna terug naar de warme kantine.

Lekker gespeeld Aram, Christophe, Isabella, Loïs en Mylène!