Nu het zaalseizoen zijn einde nadert raakt de Swift A2 op stoom. Na een moeilijke start tegen ONDO A1 (10-4 verlies) pakte de A2 in de 2e wedstrijd een welverdiend punt tegen Tjoba A2 (7-7). Hierna werd echter een dalende lijn ingezet qua prestatie en verloor de A2 4 wedstrijden met ruim verschil maar waar de beleving en inzet steeds meer werd. Vorige week pakte de A2 tegen Atlas A1 2 bonus punten door te winnen met 9-7 !. Een stunt zo kan het genoemd worden omdat de uitwedstrijd met 17-6(!) verloren werd. Met de hulp van Simone die weer na lange tijd van blessureleed een helft mee speelde werd er in de eerste helft een gat geslagen en dat werd niet meer weg gegeven. Van te voren kregen we te horen dat Atlas met 5 heren ging spelen, na overleg was er besloten om Simone tegen de heer te zetten die als dame speelde en dat pakte goed uit. Binnen no-time stond het 2-0 door een korte kans en een afstandsschot van Simone die haar heer keer op keer dolde. Na de 2-1 van Atlas maakte Remi met een afstandsschot de 3-1. Dat Simone veel zin had om weer te spelen was wel te merken ook nu scoorde ze weer van afstand. Atlas spartelde voor het laatst tegen in de eerste helft door een korte kans 4-2. Hierna was het aan het andere vak om te laten zien wat er de afgelopen weken geleerd was qua beleving en inzet. Marinka scoorde met een mooie actie een doorloopbal. En door een korte kans te scoren, na een mooie pass van Remi, mocht ook Youri op het score formulier. In de rust werd nog eens goed besproken wat er nog beter kon en wat er anders moest. De 2e helft was vooral een fysieke helft met veel duels onder de palen. Swift wist hier beduidend beter mee om te gaan dan Atlas en had zo 3-kwart wedstrijd in handen. Linda, die Simone in de rust had vervangen maakte met een mooie actie gevolgd met een doorloopbal de 7-2, Atlas scoorde tegen met een afstandsschot en sloop toch langzaam dichterbij omdat de aanvallen slordig werden. Demi die inmiddels ook was ingevallen scoorde met een afstandsschot de 8-5 en bouwde de marge weer naar 3. Na de 8-6 van Atlas was het aan Remi de beurt om een vrije bal te score en zo toch het gat op 3 te houden. De laatste 10 minute stonden in het teken van 100% kansen missen zowel aan de kant van Atlas als aan de kant van Swift. Atlas kwam terug tot 9-7, maar het laatste beetje hoop werd weg gehaald door lange aanvallen van A2. Score: Simone 3x, Remi 2x, Marinka Demi Linda Youri 1x. <br>
Vorige week zaterdag speelden we tegen Tjoba A2. In de eerste wedstrijd stonden we met 5-2 achter met rust en zijn vervolgens toch terug gekomen in de wedstrijd met als eindstand 7-7. Vol goede moed begonnen we de wedstrijd, alleen keken we binnen korte tijd tegen een 0-2 achterstand aan. Het snelle antwoord wat nodig was kwam ook: met een loepzuiver afstandsschot scoorde Youri de 1-2. Alleen antwoordden Tjoba ook snel met de 1-3.  Een goed begin van de wedstrijd dus veel goals in een korte tijd, dit werd alleen niet doorgezet. Tjoba speelde lange aanvallen met weinig schoten. Wat we tegen Atlas vooral geleerd hadden was ‘als het niet korfballend kan dan maar fysiek’, zo gezegd zo gedaan. De wedstrijd werd er niet mooier op, alleen liet de goed fluitende scheids dit toe waardoor er soms pittige duels uitgevochten werden. Tjoba vond dit niks en werd slordiger maar scoorde helaas van afstand nog wel 1x. Na een lange aanval met veel kansen scoorde Remi toch weer de aansluiting door een korte kans er in te prikken 2-4 was ook de ruststand. Er werd nog eens goed besproken wat beter kon en dat er meer positief gecoached moest worden op elkaar. Vol goede moed werd de 2e helft gestart. Tjoba, dat wat slap de kleedkamer uitkwam zag Arend een afstandsschot scoren ( Arend scoort niet zo vaak dus dit was een goede boost voor het team). Alleen schudde Tjoba ook wakker, in korte tijd werd de 3-5 en 3-6 gescoord en leek het verzet gebroken. Glenn kwam er in voor Wilmer die last van zijn enkel had en op was na een goede wedstrijd gespeeld te hebben. Glenn had er vandaag veel zin in. Het vak kreeg nieuwe energie en het hele team volgende. Verdedigend werden de ballen onderschept en de aanvallen duurde langer met als resultaat dat Glenn de 4-6 scoorde van afstand. Dit voorbeeld werd gevolgd en Youri scoorde (op zijn Duits) de 5-6 van afstand. Tjoba scoorde nog een rommel goal waardoor het gat van 2 er weer stond. Dat Swift weer terug in de wedstrijd zat was goed te merken. De beleving en inzet kwamen weer terug en er werden weer pittige duels uitgevochten wat Tjoba niks vond. Dit liep soms hoog op, wat leidde tot een klein opstootje. Swift wist hier beter mee om te gaan. Remi kreeg het op zijn heupen en scoorde een korte kans met daarna gelijk een vrije bal waardoor de stand weer gelijk was 7-7. Dit beloofde een leuke slotfase te worden. Swift kreeg de 7-8 nog te verwerken maar liet zien dat het daar niet van schrok. Linda, die samen met Marinka hun tegenstanders al een aantal keer voorbij waren gelopen, scoorde de 8-8 uit een doorloopbal. De laatste 2 minuten waren aangebroken. Verdedigend werd het goed dicht gehouden door goede communicatie en door fel te zijn in de duels. Tjoba werd langzaam maar zeker paniekeriger en verspeelde de ballen slordig. Glenn scoorde vanuit een schitterende aanval de 9-8 en gevolgd door de 10-8, beiden van afstand. Tjoba verspeelde de bal redelijk snel waarna het ouderwets tijdrekken begonnen was. De laatste minuut was bijna volledig voor Swift met een lange aanval die terecht werd afgefloten omdat er niks gebeurde. Tjoba profiteerde hier van door een stip te scoren: 10-9. De laatste 10 seconden werden dus toch weer erg spannend. Swift verspeelde de bal nog een keer, waardoor Tjoba nog 1x kon schieten waarna de scheids affloot. Score: Remi Glenn 3x, Youri 2x, Linda Arend 1x. De A2 heeft deze zaalcompetitie een zware poule gehad met ONDO A1, Atlas A1, TOGO A1, KVK A1 en Tjoba A2, maar heeft aangetoond met het niveau mee te kunnen. In de verliespartijen was het vooral de afronding die niet meezat. Swift speelt nog 2 wedstrijden tegen TOGO A1 uit en op de laatste speeldag de thuiswedstrijd tegen KVK A1. Ook hier zal vol voor de punten gegaan worden. Om met goede moed en de ambitie op het veld weer te knallen en voor het kampioenschap te gaan (in een klasse lager…). Swift A2. A2 foto

Categorieën: Overig