Logo_4korfball28feb14

Met ingang van het nieuwe korfbalseizoen worden er nieuwe spelregels doorgevoerd bij de E’s en F’s. Het korfbalspelletje krijgt de nieuwe naam 4korfball mee. Dit geeft aan dat er met 4 tegen 4 wordt gespeeld in een vak. De F’s en E’s spelen dus monokorfbal. De nieuwe opzet is bedoeld om het spelletje voor de spelers sneller en aantrekkelijker te maken. Er moet sneller worden overgespeeld en bij de F’s wordt verdedigd doelen toegestaan. Uiteraard gaan de trainers met de wijzigingen aan de slag om de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op de nieuwe manier van korfballen. Voor andere geïnteresseerden, waaronder uiteraard de langs de lijn meelevende ouders, maar ook jeugdscheidsrechters, hierbij  een informatieve link. Op deze pagina kun je doorklikken naar filmpjes, presentaties e.d.

http://www.knkv.nl/bestuurders/knkv-producten/4korfball/wat-is-4korfball/

namens de TC,

Pieter

Categorieën: TC