Vorig weekend (25/26 januari) was speelronde 7 van de zaalcompetitie 2019/2020. Een mooi moment om de tussenstand op te maken van de rompregeling arbitrage – de verplichte scheidsrechterslevering – van het KNKV. 

Tot en met speelronde 7 heeft Swift 30 wedstrijden geleverd, daarboven op krijgen we ook nog een ‘half punt’ voor elke juryvoorzitter die we leveren bij thuiswedstrijden, dat maakt dat na speelronde de teller op (afgerond) 32 wedstrijden staat.

Het grootste deel van de wedstrijden is ‘geleverd’ door onze KNKV scheidsrechters Martijn de Bel, Sjoerd Sanderse en Thijs Soeting en KNKV beoordelaar Jan-Peter Pouwer. Maar ook dank aan Geerten van Moolenbroek en Rob Sanderse voor fluiten van een wedstrijd van C1, deze tellen ook mee voor de regeling ! 

Het zgn. target minpunten – aftrek van punten bij start van de volgende competitie – is 35, met de wedstijden geleverd in speelronde 8 (weekend 01/02 februari) hebben we dat inmiddels gehaald. 

Het target bonus/malus – een boete dan wel een bonus betaling – staat op 57 te leveren wedstrijden, halverwege de competitie lopen we dus ‘voor op schema’.

Iedereen bedankt voor de bijdrage, maar het blijft belangrijk om voldoende scheidsrechters te hebben, een blessure of om andere reden wegvallen van een scheidsrechter kan zo een verschil van 10-12 wedstrijden betekenen.7

Categorie├źn: Scheidsrechterszaken