Na de monsterscore van vorige week, haalde Swift in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter VEO nogmaals uit. Het gevaar van onderschatting lag voor de Middelburgers op de loer, want vorig jaar, weliswaar toen de competitie al gespeeld was, werd nog verloren van de ploeg uit Voorburg. Na minder dan een kwartier kon dat scenario bij een 11-2 stand al de prullenbak in. Vooral door het scherpe collectieve verdedigen had de thuisploeg VEO vanaf het begin bij de strot. Dat gaf aanvallend de juiste energie, want vrijwel alles lukte. Het was dat de thuisploeg voor rust even gas terug nam, anders was een nieuw record zeker mogelijk geweest. Ook na de pauze (ruststand: 18-10) schoten de Middelburgers met scherp. Met name Stefan den Boer en Naomi Zuidweg waren niet te stoppen en namen respectievelijk 14 and 8 treffers voor hun rekening. Toen de 30 doelpunten grens geslecht was, vonden coaches Dennis Plantinga en Wim Allaart het tijd om de wisselspelers een kans te geven. Aïsja Zuidweg, op de weg terug na een blessure, Anne Vogel, Sanne Oostinga, Koen Maljaars, Kevin Kloet en A-junior Janick Sinnecker vielen in en deden dat allen verdienstelijk. De score bleef oplopen en zo werd op sportpark De Sprong wederom de 40 gehaald, eindstand 40-19. Doordat de concurrentie geen misstap maakte, staat Swift nog steeds derde met twee punten achterstand op koplopers GKV en KVS. Komende week spelen de Middelburgers thuis tegen nummer zes Valto.

Categorieën: Wedstrijdverslagen