In een afgeladen clubhuis voltrok zich gisteravond de jaarlijkse pubquiz van kv Swift. Menig vriend van Rob was al tijden in training om de hoofdprijs binnen te slepen. Dit jaar ging het om niets minder dan een kookboek van niemand minder dan Tatjana Simic! De messen waren geslepen.

Trainingskit Vrienden van Rob

Een aantal nieuwe deelnemers – waaronder Hans S. en zijn harem, de vrienden van Han, en de intellectuele voorhoede van ONDO – betraden dit jaar het veld, waardoor de pubquiz een open race werd naar het felbegeerde kookboek.

Een echte Ajacied

Onder de bezielende leiding van Ben en RJ en onder het genot van een van de door Yvonne geritselde speciaalbieren voltrok de strijd zich over vier categorie├źn, te weten algemene kennis, showbizz en sport, geschiedenis en muziek. In de eerste ronde werd direct een indrukwekkende score neergezet door team Splash, dat daarmee direct bewees dat het gymnasium een uitstekende voorbereiding is op een toekomst als deelnemer aan kennisspelletjes. De vrienden van Rob zaten hen na de tweede ronde direct op de hielen in een uiterste poging te bewijzen dat wijsheid met de jaren komt.

Zowel Splash als de Vrienden van Rob konden de vorm niet vasthouden, waardoor in de laatste ronde uit de bittere strijd onverwacht Swift 3 als winnaar uit de bus kwam, op de voet gevolgd door de Meiden van Hans. Youri kon zijn tranen maar moeilijk bedwingen tijdens de prijsuitreiking, temeer omdat Swift 3 de titel van pubquizkampioen onbetwist prolongeert.

Onbetwiste uitslag

Voor het mede mogelijk maken van deze avond bedanken we Remi voor de muziek, Ronald en Ingmar voor de audiovisuele ondersteuning, Yvonne voor het bier, Reinier voor de luchtgitaarsolo, Swift 4 voor de bardienst en natuurlijk alle deelnemers! Tot volgend jaar!

Ben en RJ

Categorie├źn: Evenementen